Wie is Psychomotor?

Psychomotor is een Praktijk voor Psychomotorische Therapie (PMT) en trainingen met locaties in Den Bosch, Hedel en Zaltbommel. Psychomotor gelooft in een bewegings- en lichaamsgerichte aanpak bij uitdagingen op mentaal en emotioneel vlak. Er wordt geluisterd en samen met jou bekeken wat jouw hulpvraag of uitdaging is. Daar worden de oefeningen vervolgens specifiek op afgestemd, waarbij we altijd werken vanuit vertrouwen, rust, humor en plezier!

Wij zijn doeners

Albert Einstein zei het al: “Het leven is als fietsen. Om je evenwicht te houden, moet je in beweging blijven.” En als je dan toch tot stilstand komt, omdat je voor een uitdaging komt te staan of een persoonlijke valkuil te overwinnen hebt, gelooft Psychomotor dat we met alleen praten niet tot een oplossing komen. We willen je juist laten ervaren! Door je te verrassen met allerlei praktische oefeningen waarin we de uitdagingen in je dagelijks leven nabootsen, kun je je gedachten, gevoelens en gedrag begrijpen en leren beïnvloeden.

Ruud Haex


Praktijkhouder, psychomotorisch therapeut en trainer

Aangenaam, ik ben Ruud. Een doener. Van jongs af aan heb ik een passie voor bewegen. Waar ik als kind met een bal speelde, speel ik nu nog steeds mee in een voetbalteam, doe ik triatlons en fiets ik graag. Ik geloof dat mensen middels beweging op een natuurlijke manier dichter bij zichzelf komen. Ik daag anderen daar dan ook graag toe uit.

Mijn drive voor bewegen heb ik verder ontwikkeld en aangevuld met kennis tijdens de opleiding Psychomotorische therapie, Rots & Water, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Als Psychomotorisch Therapeut verzorg ik ook groepstrainingen ‘de-escalerend werken’, waar ik mensen leer omgaan met agressie op de werkvloer.

“Alles wat beweegt verandert”

Heb jij een hulpvraag of uitdaging die je graag met mij aan wil gaan? Dan ontmoet ik je graag!

Stuur dan een mail naar: ruud@psychomotor.nl

Max Vorstenbosch


Psychomotorisch therapeut

Sinds 2015 ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeut. Aanvankelijk ben ik gestart binnen de volwassen psychiatrie (forensisch en crisis) en werkte ik met (jong)volwassenen met autisme en/of ADHD. Ook heb ik ervaring op mogen doen met stemmingsstoornissen en ben ik werkzaam geweest met cliënten met een verstandelijke beperking. Na verloop van tijd ben ik uit de GGZ gestapt en binnen kleinere praktijken gaan werken met als hoofd doelgroep kind en jeugd (en ouders). Dit doe ik de afgelopen jaren met veel plezier en passie.

De combinatie van ervaren en bewegen zoals we dat de gehele dag doen kan gebruikt worden als spiegel, om vervolgens vanuit stilstand naar onszelf te kijken. Deze manier van zien, voelen en leren geeft inzicht in wie we zijn en waarom we doen wat we doen. Het grootste plezier van mijn werk is om de ander te leren kijken naar wat hij/zij ziet in de spiegel om zo tot groei te komen.

Het kijken vanuit de beleving van het kind of de volwassene naar de wereld om ons heen en wat er nodig is om tot groei te komen geeft steeds weer een uitdaging, zowel voor de cliënt, de omgeving als voor mij als therapeut. Vanaf februari 2022 ben ik werkzaam als PMT’er bij Psychomotor.

Heb jij een hulpvraag of uitdaging die je graag met mij aan wil gaan? Dan ontmoet ik je graag!

Stuur dan een mail naar: max@psychomotor.nl

Imke van Dalen


Psychomotorisch therapeut

Aangenaam, ik ben Imke. Ik houd van in beweging zijn. Ik doe aan kickboksen en vind het leuk om in de natuur te wandelen.

Sinds jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de gedragingen van mensen. Tijdens mijn zoektocht naar een studie wilde ik mijn sportiviteit combineren met psychologie. Want waarom alles alleen vanuit het hoofd benaderen als je lijf ook iets te zeggen heeft? Vanuit deze interesse ben ik gestart met de opleiding Psychomotorische therapie (PMT) aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie heb ik mij voornamelijk verdiept in de doelgroep kind en jeugd.

PMT is een ervaringsgerichte therapie, waarbij je psychische obstakels door middel van bewegen inzichtelijk kan maken en kan experimenteren met nieuw gedrag. Tijdens de studie heb ik mijzelf geregeld in de spiegel aangekeken, om een therapeut te worden die oordeelvrij is en zich kan inleven in de belevingswereld van de ander.

In 2022 ben ik afgestudeerd en ben sinds januari 2023 in samenwerking met Psychomotor. Naast mijn werkzaamheden als therapeut geef ik les op de opleiding PMT van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Heb jij een hulpvraag of uitdaging die je graag met mij aan wil gaan? Dan ontmoet ik je graag!

Stuur dan een mail naar: imke@psychomotor.nl

Wende den Braver


Weerbaarheidstrainer en IEMT-coach

Jouw eigen kwaliteiten, dromen, doelen en gedachten bepalen niet alleen wie je bent, maar ook wie je wordt. Als psycho-fysiek trainer/coach breng ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging en verbinding vanuit hun eigen kracht.

Na mijn opleiding HBO-SPW (sociaal pedagogisch werk) ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen tot psycho-fysiek trainer waarbij ik veel gebruik maak van de Rots & Water® methodiek en Verbindend gezag® & Geweldloos verzet. Daarnaast ben ik ‘licenced IEMT® practitioner’. Integral Eye Movement Therapy wordt met name ingezet in situaties waarbij mensen traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt die een grote invloed op hun leven hebben.

"You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation. PLATO"

Heb jij een hulpvraag of uitdaging die je graag met mij aan wil gaan? Dan ontmoet ik je graag!

Stuur dan een mail naar: wende@psychomotor.nl

Onze specialisaties

  • Psychomotorische therapie
  • Training ‘Ontspannen’ toegepast voor burn-out klachten
  • Training ‘Ontspannen’ toegepast voor met mensen met ASS
  • Weerbaarheidstrainingen met de ‘Rots en Water’ methode
  • Training de-escalerend werken
News message icon

Laatste nieuwsberichten