Bedrijfstrainingen

Psychomotor verzorgt verschillende trainingen en workshops voor het bedrijfsleven, scholen en zorginstellingen. We komen meestal in beeld wanneer organisaties op een actieve en ervaringsgerichte manier aan de slag willen met thema’s als vitaliteit, teambuilding, omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Bekijk hieronder het aanbod, maar vraag ook gerust naar de mogelijkheden voor een training op maat.

Training de-escalerend werken

Deze training is specifiek gericht op het vroeg signaleren van grensoverschrijdend gedrag in organisaties. Door met verschillende agressie regulerende methoden aan de slag te gaan, krijgt het team de mogelijkheid om stap voor stap te oefenen met nieuw (aangeleerd) gedrag in spannende situaties. Wanneer er vraag is vanuit een organisatie, kan dit ook uitgevoerd worden met een trainingsacteur. Doel is om zo preventief mogelijk te leren handelen. Ook is er aandacht voor effectief optreden indien er tóch een conflict ontstaat. 

We bieden hierbij trajecten op maat aan; van een periodiek terugkerende in-company training voor alle medewerkers tot een registratieprocedure van geweldsincidenten. Ook het opstellen van een specialistisch veiligheidsplan en therapeutische nazorg voor een medewerker die getraumatiseerd n.a.v. een agressie-incident, behoren tot de mogelijkheden.

Benieuwd? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan of bel voor meer informatie.


Deze organisaties volgde de training:
Adecco logo Fonkelzorg logo Reinier van Arkel logo
Leermakers logo Politie logo

Benieuwd? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan of bel voor meer informatie.

Neem nu contact met ons op

Training Work&Me

Work&Me: de training voor nieuwe inzichten in jouw welzijn, waardering en groeimogelijkheden. Work&Me is een ervaringsgerichte training die draait om het welzijn van jou als individu, het versterken van je team en het laten bloeien van jouw organisatie. De tweedaagse training belicht essentiële pijlers van bewustzijn, voortang en groei. We nodigen je uit om deel te nemen aan deze ontwikkeltocht voor een meer gebalanceerd en succesvol werkleven. Deze training is gericht op vitale ontwikkeling en richt zich op de volgende pijlers;

  • Welzijn. Verbeteren van welzijn van de werknemers Door aandacht te besteden aan welzijn en gezondheid van medewerkers, draagt de training bij aan een betere balans tussen werk en jezelf. Een vergroot bewustzijn geeft mogelijkheden tot het verminderen van stress en verbetert het algemeen welzijn. Gelukkige en gezonde werknemers zijn productiever en blijven langer bij de organisatie.
  • Sociaal. Teamcohesie en samenwerking Het benadrukken van teamaspecten in de training bevordert een cultuur van samenwerking en ondersteuning binnen teams. Dit draagt bij aan een verbeterde communicatie en cohesie, wat essentieel is voor het behalen van gemeenschappelijke doelen.
  • Verantwoordelijkheid. Verhoogde productiviteit en kwaliteit van werk Inzoomen op de individuele-en teamverantwoordelijkheid bevordert het gezamenlijke bewustzijn op de verdeling van het werk. Dit verhoogt de draagkracht, productiviteit en kwaliteit van werk.
  • Waardering. Talentbehoud en tevredenheid Medewerkers die zich gewaardeerd en ondersteund voelen zijn gemotiveerder en zetten zich meer in voor hun taken. Dit leidt tot een verbeterde productiviteit en verhoogde kwaliteit van werk. Ook vermindert dit het personeelsverloop en helpt bij het behouden van waardevol talent binnen de organisatie.
  • Bewustzijn. Positieve organisatiecultuur Het creëren van een cultuur waarin gezondheid en groei centraal staan, draagt bij aan een positieve organisatiecultuur. Door bewust te worden van jezelf, het team en de organisatie helpen we elkaar in steeds nieuwe uitdagingen. Dit trekt niet alleen getalenteerde nieuwe medewerkers aan, maar helpt ook bij het behouden van bestaand personeel.
  • Voortgang en groei. Innovatie en creativiteit Talentvolle medewerkers zijn continue op zoek naar een manier om zichzelf te ontwikkelen en groei door te maken. Door actief zicht te hebben op ieders perspectief op ontwikkeling, kunnen gericht kansen worden aangeboden. Dit versterkt de innovatiekracht en creativiteit van medewerkers en verhoogt de kans op een langdurige en prettige inzet voor het team.

Kortom, deze tweedaagse training draagt bij aan het creëren van een gezonde, ondersteunende en productieve werkomgeving. Dit bevordert op zijn beurt de algehele prestaties, langdurige inzetbaarheid en het succes van de organisatie.


Deze organisaties volgde de training:
Prisma logo Makker logo

Benieuwd? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan of bel voor meer informatie.

Neem nu contact met ons op

Workshop Vitaal & Vaardig Team

In deze workshop leer je, samen met je team, hoe je vitaal en met plezier aan het werk blijft. Je wordt in deze training bewust gemaakt van jouw eigen kracht (fysiek en mentaal), lichaamstaal en uitstraling. Door fysieke oefeningen en korte interacties word je letterlijk ‘in je kracht gezet’ en krijg je handvatten voor het omgaan met anderen, zonder jezelf daarbij te verliezen. We laten je ervaren hoe je op jouw eigen wijze kunt omgaan met anderen vanuit jouw kracht, rust en zelfvertrouwen.

Wat leer je?
  • Eigen grenzen leren aangeven; wat tolereer jij binnen jouw werkveld?
  • Lichaamsbewustwording op het werk
  • Toepassen van de ‘5 ways of well-being’ op jouw werksituatie
  • Onspannings- en ademhalingstechnieken voor meer rust en overzicht.

Deze organisaties volgde de training:
Reinier van Arkel logo Stroom logo

Ervaringen met Psychomotor