Therapie (PMT)

Heb je een specifieke en persoonlijke vraag waar je graag individueel mee aan de slag wilt? Dan is het mogelijk om therapiesessies te volgen bij Psychomotor. Lees hieronder hoe het in zijn werk gaat.

Psychomotorische therapie

PMT is een therapievorm voor iedereen! Doordat we werken met bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen, zijn de sessies toegankelijk en praktisch voor jong en oud. Vooral leren door te doen! Door in beweging te komen, maken we de koppeling tussen je gedrag, gevoel en gedachten. Ook kunnen we experimenteren en oefenen met nieuw gedrag.

Tijdens een intake stellen we samen je hulpvraag vast en bepalen we hoeveel sessies naar verwachting effectief en/of nodig zijn voor jou. Vervolgens werken we op een thematische wijze. Thema’s die doorgaans aan bod komen, zijn: grenzen stellen, samenwerken, (zelf)vertrouwen, afstand- en nabijheid en herkennen van lichaamssignalen. Afhankelijk van jouw problematiek, krijg je tussentijds zo nu en dan oefeningen mee naar huis. Hoewel de therapie 1-op-1 plaatsvindt, vinden we een goed contact met je systeem/familie erg belangrijk.

Doelgroep

PMT is geschikt voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen, jong en oud, maar in de volgende gevallen kan PMT extra nuttig zijn:

  • Angst en/of onzekerheid
  • Depressie
  • Agressie problematiek
  • Pesten en/of sociale kwetsbaarheid
  • ASS autisme, ADHD en ADD
Twijfel je of PMT ook voor jouw hulpvraag een uitkomst biedt? Neem dan contact op.

Ervaringen met Psychomotor

Heb je interesse in PMT of een (bedrijfs)training van Psychomotor?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wij werken samen met:

You-Z logo

Neem nu contact met ons op