Let op: in verband met vakantie is onze praktijk gesloten van 12-07-2024 t/m 11-08-2024

Particuliere trainingen

Psychomotor biedt diverse ervaringsgerichte groepstrainingen aan voor particulieren. Het kan erg fijn en leerzaam zijn om samen met anderen aan hetzelfde vraagstuk of dezelfde uitdaging te werken. Kijk hieronder voor het aanbod. 

Weerbaar opvoeden

‘Weerbaar Opvoeden’ een workshop speciaal voor ouders, die bestaat uit een aantal, zeer praktisch toepasbare en actieve lessen. Zowel in je privéleven, bij de opvoeding van kinderen en jongeren, alsook op je werk zul je al snel de voordelen van deze training ervaren.

Je kunt veel betekenen in de groei van je kind naar meer weerbaarheid.
Als ouder ben je een voorbeeld en heb je veel invloed op het zelfbeeld en de mate van zelfvertrouwen van je kind. Veel gebeurt onbewust via je houding en communicatie naar je eigen kind. Waar liggen bijvoorbeeld je eigen grenzen en hoe geef jij die aan? Hoe geef je uiting aan je eigen emoties en hoe ga je om met die van anderen? Hoe reageer je op conflicten? Welke verwachtingen heb je ten aanzien van jouw kind en hoe uit je die verwachtingen naar je kind? Door meer inzicht te krijgen in je eigen houding en communicatie word je bewuster van het effect van je eigen gedrag op je kind en andersom. Hierdoor ben je beter in staat om de juiste balans te vinden tussen sturing geven en loslaten.

Wil je leren hoe jij je kind kunt helpen om weerbaarder te worden?
Meld je dan nu aan voor 3 individuele sessies: ‘Weerbaar opvoeden’. In 3 avonden van 1,5 uur, verspreid over drie weken, zal er gewerkt worden aan verschillende thema’s als:

  • Positieve communicatie
  • Grenzen en consequenties
  • Omgaan met emoties
  • Inzicht in gedrag en verbindend gezag.

Voor wie: Voor ouders van kinderen in de leeftijd van 7 t/m 23 jaar.
Wanneer: Individuele training: in overleg en op afspraak.
Prijs: € 255,00 voor 3 sessies (1,5 uur per sessie).

Download de folder

Weerbaarheid

Merk je dat je snel onzeker bent in sociale situaties? En heeft dit wel eens geleid tot negatieve ervaringen of ben je hier bang voor? Dan past deze training bij jou. In de weerbaarheidstraining van Psychomotor wordt gewerkt met de ‘Rots en Water’-methodiek. Middels speelse en actieve oefeningen, werken we aan de gezamenlijke doelen: 

  • versterken van de lichaamshouding;
  • vergroten van de communicatieve- en sociale vaardigheden;
  • het verminderen en/of voorkomen van pesterijen, conflicten, uitsluitingen en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

De training focust dus zowel op mentale- als op fysieke weerbaarheid. Belangrijke ingrediënten van de training zijn: zelfvertrouwen, gronden, grenzen aangeven, verdedigen en opkomen voor jezelf. 

Door het jaar heen worden er verschillende weerbaarheidstrainingen aangeboden. Houd daarom de website goed in de gaten.

Capaciteit: Max. 6 deelnemers per groep
Tijdsinvestering: 6 bijeenkomsten van 1,5 uur

Benieuwd? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan of bel voor meer informatie.

Neem nu contact met ons op

Ontspannen

Tijdens de ontspanningstraining van Psychomotor, werken we aan lichaamsbewustwording en het vinden van balans. De training brengt je in contact met een breed scala aan ontspanningsoefeningen en geeft je handvatten voor het reduceren van stress in hoofd en lichaam. Uiteindelijk leer je te bepalen wat hierin passend is voor jou. Belangrijke ingrediënten van de training zijn: gedachten relativeren of loslaten, lichaamssignalen herkennen, de ademhaling beïnvloeden en natuurlijk humor.

Door het jaar heen worden er verschillende ontspanningstrainingen aangeboden. Houd daarom de website goed in de gaten.

Capaciteit: Max. 6 deelnemers per groep
Tijdsinvestering: 6 bijeenkomsten van 1,5 uur

Heb je interesse in één van de trainingen? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op.

Ontspannen foto

Ervaringen met Psychomotor